fredag 31 december 2010

2011


Gott nytt år!

torsdag 30 december 2010

Semilla

Eleanor från Knitty, stickad i Semilla vilket är ett ekologiskt ullgarn, st.4,5. Roligt mönster som var svårt att lägga ifrån sig men när sonen kollade på film var det bara att sticka på. Tog 3dagar från att jag la upp tills trådarna var fästa.

Ett par pulsvärmare som vart klara ett tag är dessa, stickade i semilla fino på st.2,5. Roliga, med flätor som avslutades i 2löv som bildar tummen.


tisdag 28 december 2010

God fortsättning

Ja en god fortsättning är det allt, det är först nu efter julen som jag känner av myset. Det vart så mycket veckan innan jul, träffar med familjen under jul och nu är jag och lillkillen hemma och myser. Igår gick vi inte ur pyjamasen, idag bakade bröd, uträttade några ärenden och träffade några vänner. Vad som sker imorgon får vi se, förhoppningsvis inte mycket... en promenad. Ja ni hajar hur min tillvaro är just nu, kravlös. Har påbörjat en stickning och tragglar vidare med en som inte vill bli klar....

tisdag 21 december 2010

Inför

Vi sågar ved, värmer vårt hus. Funderar på en ny blogg om vår husrenovering och framtida utveckling. Stickar lite, tänker ut nya projekt. I tanken genomförs ett årsbokslut, vad har 2010 inneburit?! Tänker inför kommande år, vad vill vi med 2011. Slår in julklappar, planerar inför stundande helgdagar. Familjemys...

måndag 20 december 2010

Fira med Anna!


Stickfrossa är superb på att tillgodose ett visst behov och hon gör det bra. Nu finns det chansen att vinna en härlig gömma, årets julklapp!

onsdag 15 december 2010

Onsdags poet...

fiskarna simmar i vattnet
fåglarna älskar bakom molnen
rötterna strävar i jorden
så varför inte landa
öppna luckan och kliva ut

tisdag 7 december 2010

Djupdykning


Efter en något rastlös tillvaro på arbetet funderade jag under hemfärd hur jag ska sysselsätta mig i eftermiddag. Jag borde lägga mig på rygg och vila men det är svårt att koppla ner hjärnan. Då större delar av mitt garn ligger i flyttlådor i mina föräldrars garage, kom tanken vad jag har i min väl till bredden fyllda garnkorg?! Kan det finnas något intressant att använda. Jag visste att jag har ett beigt garn, hur jag kunde köpa den färgen är för mig ett mysterium men det går att färga. Fram ur korgen fick jag upp det beiga garnet, ekoull från marks katten, ett entrådigt ljusgrått ullgarn, fame trend garn i en färgkombo jag inte gillar och ett par färdigstickade raggsockar. Jag som senast igår letade efter raggisar för att värma mina tår.
Nu är färgen framtagen, ättikan inhandlad och jag ska våga färga själv för första gången. En liten fråga till ni som kan: kan man färga superwash behandlat garn?!

måndag 6 december 2010

Allt och inget

Jag känner mig låg, har kommit igång med arbetsträning, vilket är tufft, jobbigt och inte alls självklart. Varken från arbetsgivaren eller från mig. Lägger väl inte min själ i det. Men det tar energi, känns som att jag sover mycket och har ingen lust med övrigt. Vi gnetar på med renoveringen av vår övervån, nu kommer det roliga med att välja tapet och färg. Det är svårt samtidigt som vår elektriker som ska koppla in elen där uppe krånglar och kommer inte som det var sagt, går inte att få tag i.

Det känns som att vi går på varandra, vi har inte så stort utrymme för att få vara ifred, utan när det är helg är det intensivt. Jag tycker det är skönt när det blir måndag och jag kan vara ifred. Ensam hemma, vi får se vad som händer och sker!

onsdag 1 december 2010

Morgonen har guld i ...

I morse satte jag klockan ruskigt tidigt för att åka till jobbet. Tanken var att slippa värsta morgontrafiken, många tänkte samma tanke men jag var på jobbet i någorlunda tid och snart är det dags att gå hem... eller hem o hem... träffa goda vänner och sy.Overlock uppdatering: Säljarens svar när jag ställde henne till svars var att maskinen var komplett och hel när hon packade den... hmpf. Hur kan saker försvinna ur ett väl inlindat paket?!